önskejul del7

7 december
Filip väckte Anna vid sju. Han hade då lagat en stor frukost. Anna blev överraskad över det besvär han gjorde för henne. Men han ville inte att hon skulle hjälpa till när hon erbjöd sig. Under natten hade det snöat så det låg några centimeter på marken. Filip följde Anna till sjukhuset sedan berättade han hur hon skulle hitta till hans skola. Som tur var låg det inte så långt ifrån sjukhuset. Anna stod och kollade efter Filip när han gick. Inne i entrén var det än så länge ganska lugnt. Hon tog trapporna upp till mottagningen. i väntrummet satt det två mammor, barnen lekte lugnt på golvet. Ganska snart efter hon anlänt fick hon komma in. dom tog ett prov för att se att inget var fel, sen fick hon medicinen.  allt gick ganska snabbt så efter bara en trekvart var Anna på väg till Filips skola. Skolan var inte så stor som hon hade trott. Filip stod utanför skolan när Anna kom, han hade fått sluta tidigare från lektionen. efter det fick dom skynda sig till Filips jobb. när Anna såg skylten utanför frågade hon
- vad jobbar du med igentligen
på skylten stod det EKBERGS MUSIKPALATS
- jag är assistent till kändis
Anna stirrade bara på honom.
– du skämtar inte
- nej varför ska jag skämta
- du kan väll inte var assistent åt en kändis du är så ung
- jaja jag skämtar, jag är bara hjälpreda här. Kan du gå upp där och prata lite i miken så vi ser om det är nå ljud i den.
Anna gick fram till en mikrofon. Hon började prata i den.
– det låter bra kan du sjunga lite
- jag kan inte sjunga
- det är bara vi här. jag säger inget till någon
Anna började sjunga new Moon. Det var en vacker balad. Hon sjöng hela låten. Hon levde sig in så hon märkte inte att det kom in en person till i rummet. När låten var slut applåderade personen och då såg hon att det var måns.
– ursäkta att jag var tidig, jag trodde att det inte skulle vara någon före mig.
- nej det gör inget jag skulle bara kolla om miken var på svarade Anna
- du är ingen artist men du sjunger helt underbart dig vill jag sjunga med

 


önskejul del6

anna =handlar om
åskar =barn doms vän
a,maja, fia =mobbare
matts =läkare
filip =rumskamrat
 

6 december
Anna vaknade ganska tidigt. hon låg bara och kollade på Filip som låg i sängen bredvid. kvällen före hade dom varit med varandra och bara haft kul tillsammans eller så kul man kan ha det på ett sjukhuset. Dom hade i alla fall blivit bra vänner. Men idag skulle dom båda få åka hem. Anna viste inte vart hon skulle ta vägen för hon skulle in på sjukhuset varje dag och få medicin. Så det var inte lönt att åka hem. men som tur var så hade Filip erbjudit sig att hon skulle få bo hos honom.
– är du säker att jag inte blir till besvär. frågade hon för hundrade gången
- varför ska du bli tillbesvär. Jag tror knappast att du kommer att bränna ner min lägenhet eller nåt.
dom tog bussen hem till Filip. Han bodde i en trea ganska centralt. Anna kunde inte direkt påstå att lägenheten var direkt så som hon hade trott att en kille skulle ha. Det var fräscht och ganska modernt. Det låg inget onödigt framme. Utsikten var helt underbar. Anna kunde inte fatta att han hade råd att hyra den.
– ska du hänga med mig i morgon. Så följer jag dig till sjukhuset sedan.
– ja jag har inte direkt något annat att gör så vist
- vi måste bara in på min skola först för att var med på en lektion. Sen blir det lite jobb. Det blir troligen roligare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0